Gucci - historien bag giganten

Gucci ure er på få år blevet en succes verden over. De italienske kvaliteture har indtaget scenen i en række af verdens mode monopoler og for en ganske rimelig pris, kan et Gucci ur blive allemandseje. Men den store succes som Gucci ure har fået, er ingen ny fornemmelse for den italienske modegigant. Gucci har gennem næsten 100 år været bladt modeverdenens absolutte elite.

Guccis grundlægger
Historien om Gucci er, ligesom deres Gucci ure, fyldt med spændende fortællinger.
Gucci blev grundlagt af Guccio Gucci i 1921. Han havde efter en årrække i London fundet ud af hvad overklassen kunne lide og begyndte derfor at producere tasker i høj kvalitet. For høj kvalitet og eksklusive materialer var overklassen vilde med og Guccio Gucci havde tænkt sig at give dem netop det.

Gucci klarer krigen
Hurtigt blev Gucci kendt som et eksklusivt kvalitetsbrand og selvom 2. Verdenskrig gjorde det svært at fremskaffe de rette materialer og ligeledes gjorde distributionen besværlig, klarede det unge firma sig igennem krigen med skindet på næsen.

I efterkrigsårene var der stor efterspørgsel på eksklusive varer især i USA. Her vandt Gucci voldsomt frem og i løbet af 1950'erne åbnede Gucci butikker i både i Milano, Paris,  New York, Palm Beach, London og Beverly Hills. Således gik Gucci på mindre end 25 år fra at være en lille taskeforretning i Firenze til at være et verdenskendt brand med butikker i en stor del af verdens metropoler. Desværre blev fornøjelsen kort for Guccio Gucci selv, han døde i 1953.

Gucci sønnerne
Guccio Gucci fik fire sønner Aldo, Vasco, Ugo og Rodolfo som overtog virksomheden efter faderens død. I de første år så det ud til at gå fint, men bag facaden var der spændinger mellem de fire brødre. Disse spændinger kulminerede i 1983, på et bestyrelsesmøde. Her udbryder der et voldsomt slagsmål mellem flere af brødrene. På dette tidspunkt var forretningen presset på markedet på grund af stigende kopiering af Guccis varer. I tiden efter er forholdet mellem mændene i Gucci familen anspændt og det ender med at Paolo som er søn af Aldo, melder sin far for skattesvinden. Aldo, som der ejer 50% af virksomheden bliver dømt og fængslet. Rodolfo dør samme år og efterlader sine 50% af Gucci imperiet til sin søn Maurizio og dermed er sønnesønnerne Maurizio og Paolo bag roret i et af verdens største modebrands.

Gucci familiedramaet fortsætter
Selvom man skulle tro der havde været intriger nok i Gucci familien, så slutter historien ikke der. I 1995 bliver Maurizio Gucci skudt og dræbt af en hitman der er bestilt af Maurizios egen kone. Hun og lejemorderen dømmes og straffes med meget hårde straffe. Dermed er der sat punktum i endnu et sort kapitel i Guccis historie.

Kompromisløs kvalitet
På trods af den stomfulde familiehistorie, har Gucci fra starten været kendt for uforlignelig kvalitet. Og sådan er det stadig. Gucci ure er, ligesom de tasker som satte Guccio Gucci på verdenskortet, skabt i unik kvalitet af de absolut bedste materialer og med en unik sans for detaljen.