Fyldepen – en eksklusiv skriveoplevelse

En fyldepen er et af 1900-tallets klassiske statussymboler og har altid haft en vis stil og charme over sig. Vi har her på siden samlet en række fyldepenne for kendere, som sætter pris på kvalitet og historien bag. Eksempelvis er Mont Blanc i generationer kendt for at være skaberen af sofistikerede skriveredskaber i høj kvalitet.

Fyldepen - funktionen ligger næsten i navnet. En fyldepen er historisk set et skriveredskab med et hult skaft, hvori der kan fyldes blæk. Den blev udviklet i slutningen af 1800-tallet som en erstatning for fjer og blækhus. Tidligere blev fyldepenne fyldt direkte op med blæk, men denne metode var usikker og resulterede ofte i, at fyldepennen sprang læk og dermed ødelagde jakken eller skjorten, som den var placeret i. Derfor udviklede man forskellige alternativer til denne anordning såsom små gummisække og udskiftlige blækpatroner.

En fyldepen fungerer på den måde, at pennens stift har en indsnævret åbning, som kan udvide sig, når man skriver med den. Udvidelsen gør, at blækket løber til spidsen af pennen og ned på papiret.  

Derfor skal du købe en fyldepen

Fyldepennen har været anset som værende et statussymbol bland andet fordi, at produktionen af dem var omstændig og prisen derefter. Dertil kom, at man - i hver eneste fyldepen - var nødt til at bruge guld eller en legering af ædelmetaller i skrivehovedet for at undgå, at blækket skulle ætse skrivehovedet. Ligeledes skulle hovedet være belagt med iridium eller et lignende hårdt metal, for at pennen kunne modstå slid.  

Tidligere var fyldepennen et udbredt statussymbol, som blev givet ved særlige lejligheder såsom konfirmationer, dimissioner mv. Men fyldepenne har risiko for at sprænge læk, og de blev derfor på det brede marked udkonkurreret af kuglepenne mv.. Dog er der stadigt rigtig mange, som sværger for dette klassiske skriveredskab og fornøjes af det unikke look, som skriveriet med en fyldepen har.

Vores udvalg

Er du på udkig efter en eksklusiv fyldepen, så er du kommet til det rette sted. Hos GoldenTime har vi et bredt udvalg af Mont Blanc fyldepenne. Mont Blanc er et eksklusivt brand, som har produceret fyldepenne i mange år. Mont Blanc går ikke på kompromis med kvalitet, materialer og design, hvilket giver dig den bedste fyldepen. Hvis din Mont Blanc fyldepen er løbet tør for blæk, så har vi også et udvalg af fyldepen blækpatroner fra Mont Blanc.

Dansk autoriseret forhandler

GoldenTime er autoriseret forhandler af Mont Blanc fyldepens. Mont Blanc er et eksklusivt brand med få forhandlere. Vi er derfor stolte af at være dansk autoriseret Mont Blanc forhandler. Vi har efterhånden forhandlet Mont Blanc fyldepenne i en årrække og er eksperter på feltet.

Spørg endelig!

Har du spørgsmål til dit valg af fyldepen, så tøv ikke med at tage fat i vores eksperter. Så vil du blive guidet videre mod dit næste Mont Blanc køb i dag.