Julegave? 🎁 Notér julegave på din ordre og vi bytter frem til 24. januar 2021 🎅🏽

Urglasset

Urglas findes i forskellige materialer og kvaliteter. Der findes 3 forskellige typer urglas: mineralglas, safirglas og plexiglas (også kaldet hesaliteglas). Mineralglas er det mest populære glas og ses i langt de fleste ure. Derudover bruges safirglasset ofte på de eksklusive ure. Plexiglas er det mindst brugte glas, men ses indimellem på dykkerure eksempelvis.

Mineralglas

Mineralglas er den mest almindelige form for glas. Mineralglasset laves ved at anvende varme og kemikalier til at behandle almindeligt glas, så det bliver mere modstandsdygtigt overfor ridser. Det er derfor en hærdet glastype, som er svær at ridse og er mindre kostbar en safirglasset. Hvis der kommer en ridse i mineralglasset, kan det ikke poleres op igen og det vil være en nødvendighed at udskifte glasset på sigt - ikke kun af æstetiske årsager, men også fordi mineralglasset med ridser, lettere kan splintres. Mineralglas bliver brugt til alle slags ure - dameure, herreure, sportsure og børneure.

Safirglas

Safirglasset er et endnu mere robust materiale, som oftest ses ved de mere eksklusive ure. Safirglas bliver lavet af syntetisk safir og har derved en hårdhed, der ligger lige i underkanten af diamantens (diamanten er den hårdeste). Safirglasset er stort set umuligt at ridse. Safirglasset bliver ofte antirefleksbehandlet, da det kan skabe meget genskin.

Plexiglas (hesaliteglas)

Plexiglas er det mindst brugte og samtidig mindst kostbare glas. Det er et let materiale at arbejde med. Plexiglasset findes typisk i sportsure eller børneure, da det er meget holdbart og kan poleres, hvis der opstår ridser. Derudover ser man det også i særlig, eksklusive modeller.