Hurtig levering   •   Gratis fragt & indpakning   •   Tilmeld nyhedsbrev og få 15%

Læs mere om Mors dag

Mors dag er en tradition, som vi har taget til os fra USA. En mor ved navn Anna Maria Reeves Jarvis arbejdede i 30 år for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødeligheden for en gruppe kaldet Mothers Day Work Club. I gruppen arbejdede kvinderne på at bekæmpe sygdomme, som smittede soldaterne under den amerikanske borgerkrig.
Anna Maria Reeves Jarvis arbejdede hele sit liv på at skabe en mindedag for de arbejdende mødre, men desværre nåede denne tradition ikke at blive accepteret, inden hun døde i 1906. Hendes datter begyndte i stedet at markedsføre Mors dag, og hun havde stor succes med at få gjort dagen til en national mindedag. I 1914 udråbte den daværende præsident, Woodrow Wilson, Mors dag til en flagdag med udtalelsen, at “Moderen er helten i hjemmet”.

Mors dag blev en anerkendt mindedag i Danmark i 1929, men dagen oplevede nedgang i 60’erne og 70’erne, da kvindeoprøret ændrede idealet om kernefamilien. I dag er dagen igen blevet en populær dag, hvor vi kan fejre vores mor og glæde hende med blomster og gaver. Mors dag er derfor i dag igen et symbol på kernefamilie.